Stress & Burn-out coaching

Je hebt wederom een zware dag achter de rug. Je voelt je ellendig, doodmoe en opgejaagd. Wat gebeurt er op dat moment in je lijf en welke gevolgen heeft dat voor je? Niet alleen op de korte maar vooral ook op de langere termijn?

Stress ontstaat wanneer je draagkracht niet meer in overeenstemming is met je draaglast en kan acuut of chronisch zijn. Acute (gezonde) stress zorgt ervoor dat je zo goed mogelijk functioneert in een bedreigende of veeleisende situatie. Je bloeddruk en hartslag stijgen, je ademhaling versnelt en je lichaam maakt adrenaline aan. Als de situatie voorbij is, komt je lichaam tot rust en herstelt de balans tussen draagkracht en draaglast zich weer.

Heb je echter het gevoel dat je voortdurend en langdurig onder spanning staat? Bijvoorbeeld door een ingrijpend verlies, trauma of continu te hoge werkdruk? Dan ervaar je chronische (ongezonde) stress. Je stresssysteem is permanent overbelast en het lukt je lichaam niet meer om te herstellen. Je raakt oververmoeid, hebt fysieke klachten, concentratie- en geheugenproblemen en ervaart psychische klachten als angst en depressie. 

Is er bij jou sprake van een structurele disbalans tussen spanning en ontspanning? Hang je tegen een burn-out aan of erger nog; zit je er al middenin en is jouw bank je beste vriend?

Stress & Burn-out coaching is gericht op het verkrijgen van inzicht in je eigen stressoren en het verbeteren van je vaardigheden om met stress om te gaan. In dit coachtraject onderzoek je de oorzaken van je stressklachten en richt je je actief op het herstellen van je fysieke en mentale conditie. 

Tijdens de gesprekken leer je actief te reflecteren op je doelen, belangrijke leefgebieden beter op elkaar af te stemmen en dit te vertalen naar nieuw gedrag. Dat heeft niet alleen een positief effect op jou maar ook op de mensen om je heen. 

CSR®-Methode 

Ik ben gecertificeerd stress & burn-out coach en werk volgens de CSR®-Methode. Deze methode pakt stress en burn-out klachten psycho-biologisch aan. Je wordt gecoacht op drie niveaus: lichaam, psyche en gedrag. 

Gedurende het coachtraject ga je begrijpen hoe jouw klachten zijn ontstaan, hoe je de roofbouw kan stoppen en wat er nodig is voor duurzaam herstel. 

De 3 fasen van herstel

Stoppen van de roofbouw & het normaliseren van je herstelvermogen

Aanvullen van je reserves & het verbeteren van je zelfmanagement

Re-integreren in je werk of dagelijks leven & het verbeteren van je conditie

Reacties van cliënten

“Ik begrijp nu beter waarom ik het zo moeilijk vind om nee te zeggen en heb geleerd om daar anders mee om te gaan.”

“Dankjewel voor je hulp gisteren. Ook al heb jij het niet in de gaten gehad, je zat naast mij 😊. Ik heb een gesprek met mijn leidinggevende gehad en alles gezegd waar ik tegenaan loop. Het gesprek had ik zorgvuldig voorbereid. Haar gedrag zit vaak in mijn allergie. Dat heb ik haar uitgelegd en wonder boven wonder: ze snapte het. Ze bedankte mij voor de feedback. De lucht is gezuiverd en ik kan weer vooruit!”

Over mij

Jarenlang combineerde ik de zorg voor het thuisfront met een veeleisende baan als freelance projectmanager. Tijd nemen voor mezelf? Ik was er niet goed in. Waar ik wel goed in was? In het negeren van signalen dat het anders moest. Tot ik er niet langer omheen kon. Ik stopte met rennen en ging nadenken over hoe ik het wél wilde.

Ik gun jou ook zo’n moment in je leven. Want wat leer je er veel van om naar binnen te kijken. En wat zit daar veel moois verstopt!