Ondernemerscoaching

Heb je het gevoel dat je de grip op je bedrijf of jezelf als ondernemer verliest? Wil je beter kunnen dealen met lastige vraagstukken, uitdagingen, werknemers of opdrachtgevers? 

Of je nou bezig bent je bedrijf op te starten of al jarenlang ondernemer bent; er komt ongetwijfeld een moment waarop het niet lukt om een moeilijk vraagstuk op te lossen.  

Wat doe jij met een uitdaging of probleem waar je zelf niet uitkomt? Doorgaan, ook al is het tegen beter weten in? Er nog meer tijd insteken, die je eigenlijk niet hebt? Je kop in het zand steken? Er wakker van liggen?

Ondernemerscoaching is erop gericht om je in jouw ondernemerskracht te zetten en zo het beste uit jezelf en je bedrijf te halen. Het helpt je inzicht te krijgen in wat je wil (motivatie), wie je bent (denkstijlen), hoe je zaken aanpakt (eigenschappen) en wat je weet (kennis & ervaring). 

Samen onderzoeken we jouw ondernemerskwaliteiten en favoriete denkstijl. Ben je een pionier, verkoper, manager of vakman? Of een combinatie daarvan? Welke combinatie denkstijlen heb jij in je en wat betekent dat? Welke versterken elkaar en welke zitten elkaar in de weg? 

Ik ben onderdeel van OndernemenPlus, een landelijke netwerkorganisatie van ondernemerscoaches die het klappen van de zweep kennen en de pieken en dalen die horen bij het ondernemerschap zelf hebben meegemaakt. 

De Ondernemenplus aanpak is helder en direct. Ik begeleid je naar het beoogde resultaat en schakel daarvoor indien nodig specialisten in uit ons netwerk. Zo weet je zeker dat je in goede handen bent. 

Mijn achtergrond

Zeventien jaar geleden zette ik zelf de stap naar het ondernemerschap. Als freelance projectmanager in de beurzen- en evenementensector startte ik nieuwe projecten op, begeleidde ik succesvolle projecten en beet ik me vast in projecten die dreigden vast te lopen of dat stadium al voorbij waren. 

Vooral van projecten die het moeilijk hadden, ging mijn hart sneller kloppen. De uitdaging voor mij? Uitknobbelen waar het aan schortte, waar het anders en beter kon en het opnieuw leggen van de puzzel tezamen met de ondernemer.

Mijn wijze van coachen is op die uitdaging gebaseerd. Ik vind niets leuker dan door het verkennen van jouw kwaliteiten als ondernemer (én mens) en het stellen van de juiste vragen je uit te dagen het beste uit jezelf te halen, grip te krijgen op je ondernemerschap en je doelen te realiseren op een manier die bij jou past. 

Dat doe ik met oprechte interesse, nieuwsgierigheid, een stevige dot (levens)ervaring en humor. Nuchter, soms een tikkeltje provocerend maar altijd met empathie en oog voor jou als persoon. 

Reacties van cliënten

“Ik heb mezelf goed verkocht tijdens het acquisitiegesprek. Ik was zenuwachtig maar op een gezonde manier. In mijn rugzak had ik paraat wat mijn sterke kanten zijn en die heb ik verteld. Dezelfde avond werd ik gebeld dat ik de opdracht heb.”

“Ik heb dingen gedaan die ik normaal gesproken niet zou durven. Dat komt door jou, denk ik.”